Opnieuw raak in Waddinxveen: elfde autobrand deze maand

Brandweer blust brandende auto in Waddinxveen
Brandweer blust brandende auto in Waddinxveen © MediaTV
WADDINXVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag is aan de Vondellaan in Waddinxveen opnieuw een auto in de brand gestoken. Hiermee komt de teller van autobranden in het Zuid-Hollandse plaatsje in zo'n anderhalve week op elf te staan. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand, en of er een verband is met de auto's die eerder deze maand in brand werden gestoken.
De politie vermoedt al langer dat de vijf auto's die in de nacht van donderdag de 13e op vrijdag de 14e afbrandden zijn aangestoken. En daar bleef het niet bij. Zo werden in het weekend van 15 en 16 februari nog eens twee auto's en een busje in brand gezet. Eerder in de maand brandden twee andere auto's al uit.
De burgemeester van Waddinxveen is geschrokken van het aantal branden in zijn gemeente: 'Dit is buitengewoon zorgwekkend, ik leef mee met de inwoners die getroffen zijn', aldus burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis. 'Waddinxveen is altijd een hele veilige gemeente geweest en daar past dit niet bij', vertelt de burgemeester in een interview aan Omroep West.