Jongen (16) doodgestoken in Alphen, 18-jarig familielid aangehouden

De politie heeft een verdachte aangehouden voor de steekpartij in Alphen.
De politie heeft een verdachte aangehouden voor de steekpartij in Alphen. © Regio15
ALPHEN AAN DEN RIJN - De jongen die is overleden bij de steekpartij in Alphen aan den Rijn is een 16-jarige jongen uit Amsterdam. De verdachte die door de politie is aangehouden is een jongen van 18 uit Alphen aan den Rijn. Drie anderen raakten gewond. De politie bevestigt dat de verdachte en de overleden jongen familie van elkaar zijn.
Het 16-jarige slachtoffer werd neergestoken in een huis aan de Robijnstraat. Hij kon nog uit de woning vluchten. Agenten vonden hem en hebben hem nog gereanimeerd, maar dat mocht niet baten. Hij overleed aan zijn verwondingen.
Drie anderen raakten ook gewond bij de steekpartij. Een 19-jarige jongen uit Amsterdam en een vrouw van 53 uit Alphen aan den Rijn. Zij moesten naar het ziekenhuis, maar zijn buiten levensgevaar. Ook zij zijn familie van de dader. Ook een 17-jarige voorbijganger raakte gewond.

'Moeder gewond'

Volgens buurtbewoners is de 53-jarige vrouw de moeder van de verdachte. Ze belde net na het incident aan bij haar buurman, vertelt hij tegen Omroep West. 'Ze had meerdere steekwonden, dus ik heb meteen 112 gebeld.'