'Gewapende motorbende' met de bus in Delft, passagier belt politie

DELFT - Een groep mannen, gekleed in hesjes van een motorclub, stond dit weekend ineens met de handen tegen de muur voor verboden wapenbezit. Ze zaten kort daarvoor in Delft in een bus, toen een andere passagier een vuurwapen bij ze zag. Daarop werd de politie gebeld.

De mannen, die inmiddels uit de bus waren gestapt, werden niet veel later door agenten in kogelwerende vesten gezien en tegen de muur gezet voor controle. Ze bleken meerdere niet van echt te onderscheiden speelgoedwapens bij zich te hebben.

Volgens de politie waren de mannen verkleed als leden van een motorclub om carnaval te gaan vieren. 'Om verdere moeilijkheden voor de mannen te voorkomen, zijn de pistolen in beslag genomen.' De Delftse politie wil niet zeggen of er ook bekeuringen zijn uitgeschreven. 'Wij kunnen hierover geen uitspraken doen.'

'Wij mogen schieten'

Ook in Honselersdijk werd afgelopen weekend een nepwapen aangetroffen door de politie. Het bleek te gaan om een aansteker. De politie zegt geen onderscheid te maken tussen een echt- of nepwapen en geeft aan dat bevelen altijd opgevolgd moeten worden. 'Bij iedere verdachte beweging mogen wij schieten', waarschuwt de politie.

Meer over dit onderwerp:
DELFT CARNAVAL POLITIE NEPWAPEN
Deel dit artikel: