Dode man (40) gevonden in huis Bodegraven, vrouw door politie aangehouden

© Richard Mulder
BODEGRAVEN - In een woning in Bodegraven is maandagavond een dode gevonden. Het gaat volgens de politie om een 40-jarige man uit Bodegraven. In het huis hebben agenten een vrouw van 39 uit Bodegraven aangehouden.
De politie onderzoekt wat er in het huis aan de Koninginneweg is gebeurd en wat de relatie tussen de overleden persoon en de verdachte is. Ook wordt gekeken naar de mogelijke betrokkenheid van de aangehouden vrouw. Zij is meegenomen 'vanwege de omstandigheden,' maar onder welke omstandigheden het tweetal is gevonden is niet duidelijk.
Volgens buren gaat het om een stel dat oorspronkelijk uit Polen komt, maar dat kan de politie niet bevestigen. De buren weten niet hoe de relatie van de twee was. 'Deze flats zijn zo goed geïsoleerd dat je het niet hoort als mensen ruzie zouden hebben', vertelt een buurvrouw.
'Even bijpraten'
In de hal van de flat hing dinsdagochtend een briefje met de tekst 'om 11 uur even bijpraten in de hal?' Een tiental bewoners verzamelt zich op dat tijdstip, maar als ze door hebben dat er een verslaggever bij is gaan ze bij één van hen naar binnen. Een kwartiertje later komen ze teleurgesteld weer naar buiten: 'we zijn niks wijzer geworden, niemand weet iets', moppert een bewoner.
's Middags doet de politie buurtonderzoek in het appartementengebouw en de rijtjeshuizen er omheen, maar of dat wat heeft opgeleverd is onzeker.