Voetbalsters ADO Den Haag zoeken voetbalmeisjes voor het goede doel

DEN HAAG - Meisjes die bondscoach Sarina Wiegman van het succesvolle Nederlands vrouwenvoetbalteam eens in het echt willen ontmoeten of willen voetballen met de profs uit de eredivisie kunnen dit verdienen door een actie op poten te zetten voor het goede doel. Het vrouwenteam van ADO Den Haag werkt hier als een van de eredivisieteams aan mee.

Plan International wil samen met de Johan Cruyff Foundation en Women Win zoveel mogelijk meiden laten voetballen. Niet alleen in Nederland, ook in Latijns-Amerika waar voetbal volgens de organisaties helpt om de ongelijkheid tussen meisjes en jongens tegen te gaan. Daarom is 'Team La League' opgezet.

Doel van dit initiatief is dat eredivisieclubs en voetbalmeiden samen 100.000 euro ophalen voor meidenvoetbalprojecten in Brazilië en Nicaragua. De eredivisieclubs ADO Den Haag, vv Alkmaar, Excelsior Barendrecht, sc Heerenveen en FC Twente gaan zich inzetten om gedurende honderd dagen zoveel mogelijk meisjes aan hun club te binden en op die manier zo veel mogelijk geld op te halen.

Inschrijven

De actieperiode wordt afgesloten met een feestelijke finaledag op 7 juni waar deelnemende meiden de kans krijgen om met hun favoriete eredivisiespeelsters een balletje te trappen en hun voetbaltalent te laten zien op de KNVB Campus in Zeist. Meisjes in de leeftijd van 7 tot en met 16 jaar kunnen zich vanaf vrijdag online aanmelden bij 'Team La League'.

Als zij zich op teamlaleague.nl inschrijven bij hun eredivisieclub naar keuze, een persoonlijke pagina aanmaken en geld inzamelen, staan daar unieke voetbalprijzen tegenover. Zo mogen ze onder meer bij 50 euro deelnemen aan de finaledag op 7 juni. Tijdens die dag kunnen ze clinics volgen en voetballen met profvoetbalsters uit de eredivisie. Daarbij maken ze kans om geselecteerd te worden voor het spelen van een wedstrijd onder leiding van eredivisie-speelsters later in het jaar. De drie meiden die het meeste geld ophalen, winnen een ontmoeting met Sarina Wiegman. De zeer succesvolle bondscoach is ambassadeur van Plan International.

Voetbalprojecten van La League

Volgens de initiatiefnemers van Team La League is voetbal niet alleen goed voor beweging en plezier, maar draagt voetbal ook bij aan het zelfvertrouwen van meisjes. Door meisjes via voetbalprojecten dezelfde kansen te bieden als jongens worden stereotypen doorbroken. Meiden krijgen tijdens de voetbalprojecten van 'Team La League' onder meer life skills-trainingen en seksuele voorlichting. Zo worden ze zich onder meer bewust van de negatieve gevolgen van tienerzwangerschappen en kindhuwelijken.

LEES OOK: Sarina Wiegman grijpt naast titel 'Beste vrouwencoach ter wereld'

Meer over dit onderwerp:
VOETBAL ADO DEN HAAG
Deel dit artikel: