Instellingen

Man bespuugt en slaat caissière als hij niet kan pinnen bij haar kassa

DEN HAAG - Een kassamedewerkster van de Jumbo aan de Laakweg in Den Haag is bespuugd en geslagen door een man die erg boos werd toen hij niet kon pinnen bij de kassa. Toen ze hem naar de servicebalie verwees, ging de man door het lint. Een klant en een beveiliger van de winkel zijn ook geschopt en geslagen door de man.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 25 februari. Meer zaken zijn hier te vinden.
RECTIFICATIE: De politie heeft abusievelijk beelden getoond waarop een man was te zien, die niets met deze zaak te maken heeft. In de uitzending werden twee filmpjes getoond waarop de verdachte zou staan. Op het eerste filmpje is wél de verdachte te zien. Het gaat om de man die het slachtoffer bespuugde en sloeg. Vervolgens sloeg en schopte hij ook een klant en een beveiliger die de vrouw wilden helpen. Daarna werd een filmpje getoond van een man die de winkel binnen kwam. Deze man meldde zich bij de politie en uit onderzoek blijkt dat hij niet dezelfde is als de man in het eerste filmpje. Inmiddels heeft de politie contact met hem gehad en is het filmpje waarop hij te zien is verwijderd van de kanalen van Omroep West.
De man wil op donderdag 2 januari contant geld opnemen bij de kassa van de Jumbo aan de Laakweg. Als de caissière zegt dat hij daarvoor bij de servicebalie moet zijn, reageert hij agressief. Hij spuugt naar de vrouw en loopt al schreeuwend naar de andere kant van de kassa.
De caissière staat op om zich te verdedigen en de man tegen te houden, en krijgt dan een vuistslag in haar gezicht. Een klant en een beveiliger schieten de vrouw te hulp en krijgen ook een aantal klappen en schoppen. Daarna gaat de man er vandoor.

Zesjarige dochter ziet alles

De kassamedewerkster was bijna klaar met werken en daarom waren haar man en dochter van zes jaar in de winkel om haar op te halen. Het meisje is getuige geweest van de agressie tegen haar moeder en dat maakt het extra vervelend voor de vrouw.

Herkent u de verdachte?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem