Bewoners mogen huis weer in na instorten gevel in Sassenheim

De gevel van deze woning in Sassenheim stortte deels in
De gevel van deze woning in Sassenheim stortte deels in © Omroep West
SASSENHEIM - Goed nieuws voor de bewoners van twee woningen in het appartementencomplex aan de Tulpenstraat in Sassenheim. Ze mogen hun huis weer in nadat de gevel van het pand zondag naar beneden stortte door de harde wind. De reparatie aan het gebouw zal naar verwachting dinsdag of woensdag starten.
De bewoners werden zondagochtend om 09.30 uur opgeschrikt door het instorten van de gevel van hun woning. Bij het incident vielen geen gewonden. Wel is een auto die in de straat stond zwaar beschadigd.
Na het instorten van de gevel moesten de bewoners van twee woningen van het complex tijdelijk hun huis uit vanwege onzekerheid over de stabiliteit van de schoorsteen. Na inspectie heeft de aannemer het pand veilig verklaard en kunnen de bewoners hun huis weer in.

Kans op herhaling klein

De eigenaar van de woning, woningstichting Stek Wonen, geeft aan dat de oorzaak van het incident nog onbekend is. Daarover moet nader onderzoek duidelijkheid geven. 'Vier jaar geleden is er opnieuw gevoegd en daar zijn geen onregelmatigheden bij aangetroffen', aldus de woonstichting. Verder zegt Stek Wonen dat ze verder geen vergelijkbare complexen bezitten en kans op herhaling klein is.
De afgewaaide bakstenen van de gevel vallen op de auto van de onderburen van Bob.
De afgewaaide bakstenen van de gevel vallen op de auto van de onderburen van Bob. © Omroep West