Tennistoernooi Doha na derde ronde voorbij voor Bertens

WATERINGEN - Kiki Bertens is in de derde ronde van het WTA-toernooi in Doha uitgeschakeld. De Chinese Saisai Zheng won met 2-1 (3-6, 6-3, 6-4) van de Wateringse.

De eerste set werd Bertens in haar eerste twee games gebroken. De Wateringse liet zich niet uit het veld slaan en plaatste maar liefst vier keer een break terug. Uiteindelijk ging de set met 6-3 naar de Wateringse.

Haar goede vorm van de eerste set kon ze niet doorzetten in het tweede gedeelte van de wedstrijd. Nu was het haar Chinese tegenstander, nummer 37 van de wereld, die bij Bertens maar liefst drie keer een break plaatste. De set ging met 6-3 naar Zheng.

Beslissende set

In de derde set ging het lang gelijk op. Uiteindelijk wist Zheng twee keer te breaken en trok zo de set met 6-4 naar zich toe. Ze won zodoende de wedstrijd met 2-1. In de volgende ronde treft de Chinese, Aryna Sabalenka, de nummer dertien van de wereld.

Aan het begin van de week werd bekend dat Bertens door haar toernooiwinst in Sint Petersburg, vorige week, twee plekken is gestegen op de wereldranglijst. De Wateringse staat nu op de zesde plaats van de mondiale tennisladder. Haar hoogste plaats ooit is vierde.

LEES OOK: Bertens verliest 840 punten, maar ziet 'maar' 795 punten verdwijnen: hoe kan dat?

Meer over dit onderwerp:
TENNIS KIKI BERTENS WTA DOHA
Deel dit artikel: