Grote uitslaande brand in Den Haag, man aangehouden

Van de brandende loods bleef weinig over
Van de brandende loods bleef weinig over © Regio15
DEN HAAG - In een loods aan de Polluxstraat in Den Haag woedde woensdagavond een flinke brand. Het vuur greep zo snel om zich heen dat al snel het gehele pand in vlammen opging. De politie heeft een Poolse man (54) aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de brand. Sommige straten zijn donderdag afgezet vanwege asbestonderzoek.
De brandweer kreeg kort voor 22.00 uur van omstanders de melding binnen van de brand. De rook zou tot in Ypenburg te ruiken zijn. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. Volgens een woordvoerder van de brandweer gaat het om een leegstaande loods. Bij de brand is mogelijk asbest vrijgekomen. De brandweer heeft een deel van de straten om de loods heen afgezet voor onderzoek. De brandweer kan donderdag niet zeggen hoeveel en waar asbest is terechtgekomen.
'Omdat het aanvankelijk onduidelijk was welk pand in de brand stond hebben we uit voorzorg opgeschaald. Door het bluswerk nam de intensiteit van de brand gelukkig snel af', aldus een woordvoerder van de brandweer. Een uur nadat de brand begon, om 23.00 uur, gaf de brandweer aan de brand onder controle te hebben.

Man aangehouden

De politie hield enkele minuten na de brand een 54-jarige man aan die mogelijk betrokken is bij de brand. Een woordvoerder vertelt dat de verdachte enkele meters bij de brand vandaan achter een hek zat. 'Ook voor zijn eigen veiligheid moest hij daar weg. Dus met de brandweer hebben we het hek geforceerd en hebben de man daar weggetrokken. Hij verzette zich, maar uiteindelijk hebben we hem aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de brand.'
Volgens de politie heeft de verdachte geen vaste woonplaats en moet verder onderzoek donderdag uitwijzen of hij betrokken is bij de brand. 'We hebben zijn handen ingepakt in plastic om forensische sporen veilig te stellen. Ook gaan we nog onderzoeken of er echt sprake is van brandstichting. Maar omdat de verdachte volgens omstanders al voor de brand op het terrein aanwezig was hebben we hem nu al aangehouden voor mogelijke betrokkenheid.'