Zeilster Marit Bouwmeester herovert wereldtitel

VOORBURG - Zeilster Marit Bouwmeester heeft voor de kust van Melbourne in Australië de wereldtitel in de klasse Laser Radial heroverd. De olympisch kampioene uit Voorburg eindigde in de laatste race als 29ste en mocht van geluk spreken dat het haar slechtste resultaat van het toernooi was. Het slechtste resultaat wordt namelijk weggestreept. Ze had slechts twee punten voorsprong op de Haagse Maxime Jonker, die in de laatste race als vijfde eindigde en naar de tweede plaats in de eindstand klom. Het zilver was haar eerste WK-medaille.

Vanwege het gebrek aan wind kon er op de laatste dag maar één race worden gevaren. 'Weinig wind, grote drukverschillen en dat maakte het heel moeilijk. Ik kwam het eerste kruisrak niet helemaal lekker uit en dan wordt het een gevecht van start tot finish', zei de 31-jarige Bouwmeester aan de finish. 'Ik zette het slechtste resultaat van de week neer, maar we hebben gewonnen! Supergaaf!'

Het was haar vierde wereldtitel. Bouwmeester pakte het goud eerder in 2011, 2014 en 2017. In 2018 en 2019 moest ze zich nog tevreden stellen met zilver. 'Ik heb echt een stap gezet qua niveau. En dat is lekker om in het olympisch jaar te hebben.' Daphne van der Vaart eindigde op het WK in de top-10. De Haagse zeilde in de slotrace naar de derde plaats en eindigde haar WK als zevende.

LEES OOK: Twaalf uur slaap en uren trainen per dag voor Olympische droom

Meer over dit onderwerp:
ZEILEN MARIT BOUWMEESTER DAPHNE VAN DER VAART
Deel dit artikel: