Hagenaars opgepakt voor drugshandel en witwassen

REGIO - Twee mannen uit Den Haag zijn maandag tijdens een inval aangehouden in verband met drugshandel en witwassen. Dat meldt het Openbaar Ministerie vrijdag. Bij doorzoeking werd ook 201.435 euro en een vuurwapen gevonden.

De politie doorzocht 25 panden in verband met een onderzoek naar drugshandel en witwassen. Dat gebeurde onder andere in Den Haag, Rotterdam, Wateringen en Berkel en Rodenrijs. Naast de twee Hagenaars van 59 en 34 jaar oud, werd ook een 29-jarige man uit Maren-Kessel aangehouden.

Het vuurwapen en het geld zijn bij een van de verdachten gevonden. Verder zijn bij de doorzoekingen meerdere PGP-telefoons (om versleutelde berichten mee te versturen) in beslag genomen, net als auto's en merkhorloges. Er zijn ook geldbedragen van 2.500, 18.000 en 35.000 euro aangetroffen. Op veel plaatsen werd administratie in beslag genomen. Daar wordt op dit moment onderzoek naar gedaan.

Voorarrest

De drie verdachten zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft hun voorarrest met twee weken verlengd.

Meer over dit onderwerp:
DRUGSHANDEL WITWASSEN DEN HAAG
Deel dit artikel: