Bijrollen voor Leerdam en Nuis na eerste dag WK Sprint

'S-GRAVENZANDE - Jutta Leerdam en Kjeld Nuis vervullen bijrollen na de eerste dag op het WK Sprint. In Hamar staat Leerdam na de eerste dag op de zesde plaats bij de dames. Bij de mannen staat Nuis halverwege slechts negende.

Leerdam kende op de openingsdag van het WK een matige 500 meter, waarop de 's-Gravenzandse slechts veertiende werd. Op de 1000 meter herstelde de wereldkampioene zich met een tweede plaats. Hierdoor schoof ze in het klassement na de eerste dag op naar de zesde plaats.

Bij de mannen kende Nuis eveneens een slechte 500 meter. Met een vijftiende plaats begon de Nederlands kampioen matig aan het toernooi. Op de 1000 meter eindigde de schaatser uit Zoeterwoude met een vierde plaats net naast het podium. In het algemeen klassement klom Nuis wel een paar plaatsen en staat hij nu negende.

'Het leek nergens op'

'Het viel niet mee, en dat is zacht gezegd', reageerde Nuis na afloop van de 1000 meter. 'Het leek nergens op en dan loop ik vanaf het begin achter de feiten aan', verklaarde hij zijn slechte optreden op de kilometer. 'Ik baal echt heel erg. We lopen hier te kloten. Maar we mogen nog een keer en dan ga ik proberen de 1000 meter de winnen.'

Zaterdag is de slotdag van het WK Sprint, dan worden beide afstanden nog een keer gereden. Het WK allround gaat zaterdag in Hamar juist van start. Lekkerkerker Patrick Roest komt de eerste dag in actie op de 500 en de 5000 meter.

LEES OOK: Schaatsster Jutta Leerdam is meer een trendsetter dan een trendvolger

Meer over dit onderwerp:
WK SPRINT SCHAATSEN JUTTA LEERDAM KJELD NUIS
Deel dit artikel: