Rake vrije trap Lisse voldoende voor drie punten, Ter Leede wint in Zeeuws-Vlaanderen

REGIO - Dankzij een vrije trap van Boyd Stevens, drie minuten voor tijd, heeft FC Lisse in eigen huis met 1-0 gewonnen van BVV Barendrecht. Ter Leede was op schot tegen Hoek. In Zeeuws-Vlaanderen werd het maar liefst 1-4 voor de ploeg uit Sassenheim.

De eerste helft op Ter Specke was niet van een enorm hoog niveau. Beide ploegen creëerden weinig en daardoor stond na 45 minuten spelen de brilstand op het scorebord.

In het tweede bedrijf waren de gasten uit Barendrecht sterker dan de thuisploeg. Tot enorm grote kansen kwam de club uit het Rijnmondgebied echter niet. Het was wachten op de 87ste minuut voor het eerste echte gevaar in het tweede bedrijf. Dat kwam van de voet van Boyd Stevens. De man die zijn honderdste wedstrijd in het geel-blauw speelde, schoot een vrije trap achter de keeper van de tegenstander.

Het doelpunt van Stevens was genoeg voor de drie punten. FC Lisse staat door de winst nog een stuk steviger op de vijfde plek in de derde divisie.

Ter Leede pakt de volle buit in Zeeland

De 0-1 van Ter Leede tegen Hoek werd in de eerste helft gemaakt door Robert Steemers. De aanvaller is op schot dit seizoen en kon na twee goede acties van Jordly Petronia zijn twaalfde treffer van dit voetbaljaar binnenschieten. Die 0-1 was tevens de ruststand in Zeeuws-Vlaanderen.

Na rust dicteerde Ter Leede het spel en werd de voorsprong vergroot. Daar had de club drie minuten voor nodig. In de zeventigste minuut maakte Ian van Otterloo de 0-2 en Jeffrey de Bok maakte in de 73ste minuut de 0-3.

Uiteindelijk maakte Kyle Doesburg nog een eretreffer voor Hoek: 1-3. Daarmee was het nog niet gedaan met de doelpuntenregen in Zeeland. Jim Gillissen zette vijf minuten voor tijd de 1-4 eindstand op het scorebord.

Belangrijke overwinning VVSB

VVSB heeft zaterdagavond drie belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie in de derde divisie. Het hoger geklasseerde SteDoCo werd op eigen sportpark met 3-2 verslagen. Op de ranglijst staat de ploeg van Richard Plug veertiende met 25 punten. Nummer vijftien DOVO heeft zes punten minder.

Na tien minuten spelen leidden de bezoekers uit Hoornaar al, maar de Noordwijkerhouters rechtten de rug en draaiden de stand nog voor rust om. Felitciano Zschusschen profiteerde bij het maken van de gelijkmaker van balverlies. De 2-1 van Rob Zandbergen werd door een speler van SteDoCo getoucheerd en van richting veranderd.

De slotfase van het duel was zenuwslopend. VVSB-doelman Ruben Valk wist de schade niet niet tot één doelpunt te beperken. Met nog een kleine twintig minuten te gaan kreeg hij de 2-2 om te oren. Bert Steltenpool zette VVSB niet veel later weer op voorsprong. Hij kon van dichtbij raak schieten na een goede aanval.

Scoreverloop FC Lisse - Barendrecht: 1-0 (0-0)

 • 1-0 Stevens

Scoreverloop Hoek - Ter Leede: (0-1)

 • 0-1 Steemers
 • 0-2 Van Otterloo
 • 0-3 Bok
 • 1-3 Doesburg
 • 1-4 Gillissen

Scoreverloop VVSB - SteDoCo: 3-2 (2-1)

 • 0-1 Verheul
 • 1-1 Zschusschen
 • 2-1 Zandbergen
 • 2-2 Van Wanrooij
 • 3-2 Steltenpool

LEES OOK: Is Tom Beugelsdijk op dit moment de 'missing link' bij ADO Den Haag?

Meer over dit onderwerp:
FC LISSE TER LEEDE AMATEURVOETBAL VVSB
Deel dit artikel: