Katwijk wint van concurrent en is nieuwe koploper in de tweede divisie

Katwijk-speler Robbert Susan loopt juichend weg na zijn winnende treffer
Katwijk-speler Robbert Susan loopt juichend weg na zijn winnende treffer © Soccrates Images
KATWIJK - Door een 2-1 overwinning in de topper op HHC Hardenberg is Katwijk de nieuwe koploper in de tweede divisie. De club springt op de ranglijst over de tegenstander van zaterdag heen en profiteert daarnaast van het verlies van de andere concurrent: IJsselmeervogels. De ploeg uit Spakenburg verloor op bezoek bij AFC met 2-0.
De eerste helft was het een en al spektakel in de topper. Hardenberg kwam op voorsprong door een eigen doelpunt van Bart Sinteur. De verdediger verschalkte na een corner zijn eigen doelman. Keeper Ricardo Kieboom zag er zelf ook niet goed uit bij de openingstreffer.
Katwijk herstelde zich snel. Door twee corners binnen een tijdsbestek van drie minuten werd de achterstand omgebogen en stond er een voorsprong op het scorebord. Eerst kopte clubtopscorer Marciano Mengerink geheel vrijstaand de 1-1 binnen. Aanvoerder Robbert Susan herhaalde enkele minuten later dit kunstje. Hij ramde de tweede Katwijkse treffer van de middag binnen. Met die tussenstand werd de thee genuttigd.
Pas in de blessuretijd van de tweede helft werd het echt spannend op De Krom. De gevaarlijke Hardenberg-aanvallers Nick de Bondt en Rob van der Leij werden meermaals gezocht door hun medespelers. Met soms wat kunst-en-vliegwerk werd het doel van de thuisploeg leeg gehouden, waardoor Katwijk de drie punten en koppositie kon gaan vieren.

Quick Boys pakt punt in Brabant

Quick Boys kreeg zaterdag te weinig in Werkendam tegen Kozakken Boys. In een aantrekkelijk duel creëerden de Katwijkers meer kansen dan de tegenstander uit Brabant.
Uit een vrije trap na een opstootje vlak voor rust maakte Kozakken Boys de 1-0. Frenk Keukens ging achter de bal staan waarna Tyrone Conraad de bal achter Quick Boys-doelman Paul van der Helm schoot: 1-0. Dit was tevens de ruststand.
Na rust werd de ploeg van trainer Edwin Grünholz sterker. Halverwege maakte Olaf van der Sande de verdiende gelijkmaker. De aanvaller had even later ook de 2-1 op zijn voet maar miste. Uiteindelijk deelden beide teams de punten.

Noordwijk in eigen huis onderuit

De wedstrijd tussen Noordwijk en GVVV ontbrandde pas in de tweede helft. Na 49 minuten spelen op de Duinwetering trof spits Nick van Staveren doel. De aanvaller schoot een voorzet van Tjeerd Westdijk via de onderkant van de lat binnen: 1-0.
Die tussenstand hield een half uur stand. Toen maakte GVVV via goaltjesdief Jeremy de Graaf de gelijkmaker. Een terechte tussenstand op dat moment.
GVVV was met een punt nog niet verzadigd. In de laatste tien minuten wisten de Veenendalers zelfs een overwinning uit het vuur te slepen. De Graaf schoot in de slotfase zijn tweede van de middag binnen en ook good old Berry Powel pikte zijn doelpuntje mee. Beide spitsen zorgden uiteindelijk voor een 1-3 overwinning voor GVVV.

Rijnsburg houdt aansluiting met de top

Rijnsburgse Boys blijft dankzij een 2-0 op De Treffers meedoen in de top van de tweede divisie. Na een doelpuntloos eerste bedrijf, waarin Rijnsburg haar doelman Richard van Nieuwkoop verloor, werd de score vlak na de thee geopend.
Joel Tillema zette de club na twee minuten in de tweede helft op voorsprong. De aanvaller, die de club na dit seizoen verlaat, verschalkte de keeper van De Treffers na een afgemeten voorzet van Jeffrey Jongeneelen.
Diezelfde Jongeneelen stond een kwartier later ook aan de basis van de tweede Rijnsburgse treffer. Dit keer gaf hij af op Dani van der Moot, die de 0-2 hard binnenpegelde.
De wedstrijd tussen Koninklijke HFC en Scheveningen werd afgelast.
Scoreverloop Kozakken Boys - Quick Boys: 1-1 (1-1)