Nieuws

FvD-Statenlid Ewald Kegel maakt overstap naar Groep Otten

Henk Otten
Henk Otten © ANP
DEN HAAG - Ewald Kegel, Statenlid voor Forum voor Democratie (FvD) in Zuid-Holland, stapt uit de partij. Dat maakte hij zaterdagmiddag via Twitter bekend. Kegel sluit zich aan bij Groep Otten, de nieuwe partij van FvD-medeoprichter Henk Otten. Otten werd zelf in 2019 geroyeerd door Forum na een conflict over de partijkas.
Kegel volgt hiermee dezelfde route als Statenlid Caroline Persenaire. Zij stapte in september vorig jaar uit de partij om zich aan te sluiten bij Otten. Volgens Groep Otten zal Kegel samen met Persenaire 'werken aan de noodzakelijke politieke verandering in Nederland'.
Kegel botste vorig jaar al met het partijbestuur toen de partij een open brief publiceerde waarin de geroyeerde Otten werd bekritiseerd. 'Ik wil duidelijk stellen dat ik van het bestaan van deze brief niet op de hoogte was, laat staan dat ik die ondertekend zou hebben', aldus Kegel.

FvD: 'We betreuren het'

De fractievoorzitter van Forum voor Democratie in Zuid-Holland, Matthijs Sandmann, wil tegenover Omroep West weinig over de overstap van Kegel kwijt. 'We betreuren het, maar wij gaan met goede moed verder met onze missie', reageert Sandmann.