Automobilist twee keer in één nacht aangehouden voor rijden onder invloed

© Omroep West / Pieter Kuipers
ZOETERMEER - Een man uit Zoetermeer is in de nacht van zondag op maandag twee keer aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol, zegt de Leidse politie. De 24-jarige mag zich binnenkort verantwoorden voor het twee keer rijden onder invloed, rijden tijdens een rijverbod en rijden met een ingevorderd rijbewijs.
De man werd rond 02.10 uur op de N206 bij Zoeterwoude voor het eerst aangehouden. De automobilist viel op bij de politie omdat hij behoorlijk aan het slingeren was. Na controle bleek hij te veel te hebben gedronken en moest hij mee naar het bureau. Hij blies 585 ug/l wat meer dan 2,5 keer is dat wettelijk toegestaan (220 ug/l). Daarom kreeg hij een rijverbod van elf uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.
Nadat hij uit het politiebureau liep heeft de man een taxi genomen. In plaats van naar huis ging hij echter naar zijn auto aan de N206. De chauffeur van de taxi waarschuwde hem nog dat het geen goed plan was. De automobilist stak de goede raad in de wind en zei dat het nog maar een paar kilometer rijden was en dat het wel goed zou komen.

Verantwoorden voor de rechter

Het duurde niet lang voordat de politie de beschonken bestuurder weer in het zicht kreeg. Rond 03.30 uur werd hij weer door de politie gezien en werd hij wederom aan de kant gezet. Op het politiebureau in Leiden blies hij nu 455 ug/l.
De man mag zich binnenkort verantwoorden voor de rechter. Daarnaast zal hij bij het CBR een cursus moeten volgen en wordt er een onderzoek ingesteld of hij nog wel geschikt is om zijn rijbewijs terug te krijgen.