Hillegommer besmeurt buurman met hondenpoep: 'Dit is een zaak die stinkt'

Hondenpoep
Hondenpoep © ANP
HILLEGOM - Een man uit Hillegom was de overlast van honden voor zijn deur zó zat, dat hij zijn buurman heeft besmeurd met hondenpoep. 'Dit is een zaak die stinkt', zei de officier van justitie maandag tijdens de rechtszaak. Verdachte Hendricus O. werd door de rechter veroordeeld tot het betalen van een nieuw schoon T-shirt en een voorwaardelijke geldboete.
Op 27 juni 2017 stormde O. razend zijn huis uit, toen hij zag dat er hondenpoep in het perkje voor zijn deur lag. De buurman gaf aan dat hij even geen zakje bij zich had om de keutel op te ruimen en hij zou het zeker nog gaan opruimen. Maar het was al te laat: de verdachte pakte de drol op en smeerde die over de arm en het T-shirt van het baasje.
Bij de behandeling, van wat de rechter een hele vieze zaak noemde, waren beide mannen niet aanwezig. De 53-jarige Hendricus O. heeft bij de politie deels een bekentenis afgelegd. Hij had de drol inderdaad opgepakt, maar zou die alleen in de hand van de hondeneigenaar hebben willen drukken. Doordat de man plots achteruit stapte kwam er een veeg met stront op zijn kleding, verklaarde de verdachte bij de politie.

Nieuw shirt

De politie probeerde de zaak nog te sussen, maar het slachtoffer deed tóch aangifte. Hij eiste behalve een schadevergoeding ook nog 750 euro smartengeld. De man was een tijd bang geweest om naar buiten te gaan. Zijn hondje lag twee weken piepend in zijn mandje, beweerde hij.
De officier van justitie eiste een voorwaardelijke geldboete van 400 euro voor mishandeling. De rechter verlaagde dat tot tot 300 euro, voorwaardelijk. Verder moet de veroordeelde 35 euro aan het hondenbaasje betalen voor een nieuw T-shirt. De rechter zei dat ze het jammer vond dat de mannen er niet waren. 'Ik had graag geweten hoe het nu gaat.'