Westlandse autospiegeldief ook gefilmd in Hoek van Holland

WESTLAND - De man die in december was gefilmd tijdens het stelen van autospiegels in De Lier, is vermoedelijk in januari ook actief geweest in Hoek van Holland. Hier zijn een stuk duidelijkere beelden van hem gemaakt.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 3 maart. Meer zaken zijn hier te vinden.

Sinds eind 2019 heeft de politie al tientallen aangiftes gekregen van diefstal van buitenspiegels van auto’s. De diefstallen vinden plaats in alle dorpen in het Westland. Afgelopen januari was het 24 keer raak, en ook in februari zijn er diefstallen gepleegd. Sommige mensen zijn meerdere keren gedupeerd: iemand uit De Lier is al vijf keer zijn spiegels kwijt geraakt.

De dader of daders halen de spiegels uit hun behuizing en maken daarbij veel schade, onder andere doordat de elektrische bedrading wordt doorgeknipt. Met name dure auto’s zijn het doelwit, onder andere van de merken Mercedes, BMW, Audi, Range Rover en Tesla. In de spiegels zit ledverlichting of geavanceerde elektrische apparatuur, zoals dodehoeksensoren. Het is de vraag wat ermee gebeurt, want de behuizing en de bedrading blijven in de auto achter.

Beelden uit De Lier

Van een diefstal in De Lier is beeld waarop een verdachte is te zien. In de vroege ochtend van maandag 2 december loopt een man door de Henry Hudsonstraat. Hij neemt een kijkje bij een geparkeerde BMW en blijft vervolgens even staan. Na een rondje door de straat te hebben gelopen, gaat hij op de auto af.

De man heeft iets in zijn hand, waarmee hij de spiegels vermoedelijk uit de behuizing haalt. Hij gaat langs beide zijden van de auto en steelt de spiegels. De man heeft een lichte huidskleur, draagt een zwarte jas met capuchon, een spijkerbroek en zwarte schoenen met witte zolen.

Diefstallen in Hoek van Holland

In de nacht van woensdag 29 januari is vermoedelijk dezelfde man actief geweest in Hoek van Holland. Op beelden is te zien hoe hij beide spiegels van een geparkeerde auto haalt. Bij een andere auto is hij een stuk duidelijker in beeld. Hij schrikt als er een licht aan gaat, bedekt zijn gezicht en loopt weg.

De politie zegt dat het niet vast staat dat de verdachte op beeld is betrokken bij de hele reeks diefstallen. Het zou wel kunnen, omdat de werkwijze steeds hetzelfde is. De man wordt in ieder geval gezocht voor de diefstalen in De Lier en Hoek van Holland. Als bekend is wie hij is, kan er onderzoek worden gedaan naar zijn eventuele rol bij de andere diefstallen.

Herkent u de verdachte?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Deel dit artikel: