Drie Hagenaars aangehouden voor woningoverval waarbij man geslagen werd

DEN HAAG - Drie mannen van 30, 26 en 20 jaar uit Den Haag zijn opgepakt op verdenking van het plegen van een gewapende overval op een woning aan de Rijswijkseweg in Den Haag. De recherche kreeg meerdere tips na het uitzenden van camerabeelden, onder andere in het opsporingsprogramma Team West. De overval was in april vorig jaar.

De 46-jarige bewoner werd door meerdere mannen overvallen onder bedreiging van een vuurwapen. Op 25 april 2019, rond 7.45 uur, werd er op de deur van de woning van het slachtoffer geklopt. Omdat hij niemand verwachtte, deed hij niet open. Toen er nog een keer werd geklopt, ging hij toch kijken wie er voor de deur stond.

Er bleken vier mannen te staan, waarvan er drie waren gemaskerd. Ze duwden de man naar binnen en bedreigden hem met een vuurwapen. Hij werd ook in zijn gezicht geslagen. De bewoner raakte lichtgewond. De mannen gingen er na het doorzoeken van de woning zonder buit vandoor.

Meerdere tips na uitzenden camerabeelden

De mannen zijn opgepakt dankzij meerdere tips na uitzendingen van Team West en Opsporing Verzocht, waarin de zaak op 11 februari werd behandeld. In de opsporingsprogramma's heeft de politie camerabeelden laten zien waarop de verdachten te zien waren. Het onderzoek naar de andere verdachten wordt voortgezet. De nu aangehouden verdachten zitten nog vast voor verder verhoor.

LEES OOK: Vier overvallers vluchten nadat vrouw een van hen trapt en begint te gillen

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG OVERVAL VUURWAPEN POLITIE TEAM WEST
Deel dit artikel: