Vrouw in Spanje opgepakt in onderzoek naar doodgeschoten Rijswijker

RIJSWIJK - De politie in Spanje heeft zaterdag in Marbella een 23-jarige Spaanse vrouw aangehouden voor betrokkenheid bij een schietpartij in Schiedam, eind december. Hierbij kwam een man van 26 uit Rijswijk om het leven. Eerder hield de politie ook al vier mannen aan. Nederland heeft Spanje inmiddels om uitlevering van de vrouw gevraagd.

De schietpartij vond op 28 december rond 19.30 uur plaats in een huis in Schiedam. Hulpdiensten troffen de zwaargewonde Rijswijker aan. De medische hulp mocht uiteindelijk niet baten. Onderzoek wees uit dat drie personen het huis na het schietincident hadden verlaten. Het vermoeden bestaat dat één van hen gewond was geraakt. Over een afstand van ruim 400 meter werd namelijk een bloedspoor aangetroffen. Dit spoor liep tot de Ooievaarsteeg, waar de verdachten waarschijnlijk door een automobilist zijn opgepikt.

De eerste aanhouding in het onderzoek was op 14 januari van dit jaar. Toen werd de 41-jarige bewoner van de Schiedamse woning aangehouden. Een week later werd een tweede verdachte aangehouden, een man van 31 uit Den Haag. Op 12 februari hield de politie nog twee mannen aan, een 32-jarige man uit Deventer en een 37-jarige man uit Schiedam. Deze mannen zijn inmiddels weer vrijgelaten, maar nog wel verdachte in het onderzoek. Twintig rechercheurs zijn bezig met het onderzoek.

Meer over dit onderwerp:
RIJSWIJK SCHIEDAM SCHIETPARTIJ MOORD SPANJE
Deel dit artikel: