Rapper Frenna annuleert optreden Suriname vanwege 'moordaanslag'

DEN HAAG - De Haagse rapper Frenna heeft een optreden in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo afgezegd op advies van de Nederlandse autoriteiten. Dat zegt hij in een bericht op zijn Facebookpagina. De Surinaamse krant De Ware Tijd meldt op basis van justitiƫle bronnen dat er in Paramaribo een moordaanslag op hem is beraamd.

Frenna, die eigenlijk Francis Edusei heet, zou aankomende zaterdag optreden. De rapper schrijft dat hij 'een negatief reisadvies van de Nederlandse autoriteiten' heeft gekregen. 'Ik zal dit advies, met pijn in mijn hart, moeten opvolgen en mijn reis en show moeten annuleren.'

Frenna was in 2019 de meest gestreamde Nederlandse artiest op Spotify. Vrijdag 6 maart komt er een nieuw album van hem uit. Woensdagavond publiceert Omroep West een lang interview met Frenna.

Geannuleerd

Lustig Events, de organisatie achter het optreden, bevestigt dat de show is gecanceld. Voor de reden verwijst de organisatie naar het Facebookbericht van Frenna. Verder meldt Lustig Events zijn 'uiterste best' te hebben gedaan om de rapper naar Suriname te krijgen. 'Maar het is ons helaas niet gelukt.'

Facebookbericht Lustig Events over afzeggen Frenna

Gevangenis

Wie er achter de moordaanslag zit wordt niet gemeld door De Ware Tijd. Frenna zat in 2016 77 dagen in een Surinaamse cel, samen met twee rappers van zijn Haagse rapformatie SFB, Strictly Family Business. Ze werden verdacht van seks met een minderjarige en het maken en verspreiden van kinderporno.

Twee van de drie werden schuldig bevonden door de rechter, maar hoefden vanwege hun lange voorarrest niet langer de cel in na de uitspraak. In maart 2017 mochten ze naar huis.

Meer over dit onderwerp:
FRENNA SURINAME SPOTIFY
Deel dit artikel: