Geïsoleerde Haagse student blijkt toch geen coronavirus te hebben

DEN HAAG - De Haagse student die sinds zaterdag in isolatie zat, blijkt niet besmet te zijn met het coronavirus. Dat meldt de Universiteit Leiden. De student begon zich kort na terugkeer uit Italië ziek te voelen. De student heeft daarop direct contact opgenomen met de huisarts.

De universiteit meldt dat de student in een universiteitsgebouw aan het Anna van Buerenplein in Den Haag woont. Daar wonen in totaal zo'n 400 studenten. Volgens de universiteit zijn alle medebewoners van de student uit voorzorg geïnformeerd over de situatie. 'Er zijn daarom ook geen extra maatregelen noodzakelijk', aldus de universiteit. Bij de student zijn direct testen uitgevoerd. De uitslag van de eerste test was negatief.

Woensdagavond maakte de universiteit bekend dat de student niet besmet is geraakt met het coronavirus. Dat bleek nadat ook de tweede test negatieve resultaten voortbracht. De isolatie is daarom opgeheven.

Reisadvies

De universiteit hanteert inmiddels een strenger beleid wanneer het aankomt op buitenlandse reizen. Zo mogen studenten niet langer naar gebieden met een geel reisadvies zonder dat dat goedgekeurd is door het Internationaal Incidententeam (IIT) van de universiteit. Studenten die al in het buitenland worden teruggehaald wanneer het reisadvies wordt opgeschaald naar oranje of rood.

LEES OOK: Deze vragen stelde jullie over het coronavirus

Meer over dit onderwerp:
CORONAVIRUS UNIVERSITEIT LEIDEN ISOLATIE
Deel dit artikel: