Nederland na eerste dag gelijk in Davis Cup door zege Robin Haase

DEN HAAG - Nederland en Kazachstan staan na de eerste dag van de Davis Cup met 1-1 gelijk. Robin Haase zette Nederland op een 1-0 voorsprong door in drie sets van Michail Koekoesjkin te winnen. Hij trok de partij op ongebruikelijke manier naar zich toe, want op matchpoint verraste de tennisser zijn tegenstander met een onderhandse service. Tallon Griekspoor verloor later op de dag het tweede enkelspel, waardoor de twee landen met een gelijke stand de beslissende dag in gaan.

Nederland strijdt in de Kazachse hoofdstad Nur-Sultan om een plek in de Davis Cup Finals in Madrid. De 32-jarige Haase bezorgde Nederland na een zwaarbevochten overwinning het eerste punt. Tegen de nummer 91 van de wereld kwam Haase in de eerste set een break achter, maar trok hij de set toch nog naar zich toe.

In de tweede set kwam Haase opnieuw op achterstand, en deze set ging na een tiebreak naar het thuisland. In de beslissende derde set brak Haase bij een voorsprong van 4-3 door de service van de Kazak. Het kostte de Hagenaar flink wat moeite om de partij vervolgens uit te serveren, maar zijn onderhandse service gaf uiteindelijk de doorslag.

Goede overwinning

Haase was na afloop blij met zijn eerste overwinning op Koekoesjkin. 'Michail is een goede speler, maar vooral in de Davis Cup is hij bijzonder sterk. Dit is dan ook een goede overwinning voor me. Zeker omdat ik nog nooit van hem had gewonnen.'

Griekspoor kon de zege van Haase geen vervolg geven tegen Alexander Boeblik en ging in twee sets onderuit. Zaterdag volgen nog twee enkelspelen en een dubbelspel. Het land dat als eerste drie partijen wint gaat naar de finale in Madrid.

LEES OOK: Robin Haase betreurt hervormingen Davis Cup: 'Het draait alleen maar om geld'

Meer over dit onderwerp:
DAVIS CUP TENNIS ROBIN HAASE
Deel dit artikel: