Zwak ADO Den Haag hard onderuit in Alkmaar

DEN HAAG - AZ heeft met speels gemak gewonnen van ADO Den Haag. De Alkmaarders scoorden vier keer tegen de mannen van Alan Pardew. Daarmee kwam ADO goed weg. De Noord-Hollanders waren heer en meester in eigen huis.

Voorafgaand aan de wedstrijd stond de vriendschap tussen beide clubs centraal. Zo was er op de dug-out van de Haagse club 'ADO Bedankt' te lezen, mochten de supporters uit Den Haag gratis naar binnen en was er voor de wedstrijd een mooie dankvideo van de Alkmaarse club te zien op social media.

Op het veld toonde AZ zich minder coulant. De Alkmaarders waren simpelweg te goed. Dat was ook te zien in het percentage balbezit. 74 procent voor AZ en 26 procent voor ADO.

Penalty

Het eerste doelpunt van AZ viel na een kwartier. Verdediger Laurens de Bock haalde AZ-speler Dani de Wit onderuit en zorgde zo voor een penalty. Die werd benut door de Alkmaarse aanvoerder Teun Koopmeiners.

Niet veel later stond het ook al 2-0 voor de ploeg uit Alkmaar. Linksback Owen Wijndal stoomde mee op en schoot in de korte hoek binnen. De voor de rest goed keepende Luuk Koopmans zag er niet goed uit bij het doelpunt.

De lat

ADO kon in het restant van de eerste helft niet gevaarlijk worden en AZ had het daardoor makkelijk. De Alkmaarders verzuimden echter om de score uit te breiden. De lat en Koopmans stonden een grotere score in de weg.

De tweede helft was tam te noemen. AZ wilde niet en ADO kon niet. Daardoor bloedde de wedstrijd dood. Wel kon Tom Beugelsdijk nog een hoofdrol opeisen. De kersverse vader gleed een bijna zekere goal van de doellijn.

Twee keer vissen

Uiteindelijk moest doelman Koopmans in de slotfase nog twee keer vissen. Koopmeiners schoot een vrije trap binnen en invaller Ferdy Druijf kon ook zijn doelpuntje meepikken. Als AZ had gewild had er een nog grotere score op het scorebord kunnen staan, maar de gastheren toonde zich genadig.

Nabeschouwing

Scoreverloop AZ - ADO Den Haag: 4-0 (2-0)

  • 1-0 Koopmeiners (penalty)
  • 2-0 Wijndal
  • 3-0 Koopmeiners
  • 4-0 Druijf

Opstelling AZ: Bizot, Svensson, Leeuwin, Koopmeiners, Wijndal, Midtsjo ('67 Evjen), Clasie, De Wit, Stengs, Idrissi, Boadu ('74 Druijff)

Opstelling ADO: Koopmans; Spence, Stubbs, Beugelsdijk, De Bock; Bakker, Baluta, Thomas, Meijers ('74 Duffy); Summerville ('69 Ould Chikh), Bogle ('69 Necid)

Scheidsrechter: Higler

Gele kaart: Clasie (AZ) Meijers, Baluta, Necid (ADO)

LEES OOK: Alan Pardew vindt de trainingsfaciliteiten bij ADO Den Haag niet ideaal

Meer over dit onderwerp:
ADO DEN HAAG AZ EREDIVISIE
Deel dit artikel: