Rosalie zoekt bijzondere garages om te fotograferen

VALKENBURG - Ze zijn ooit gebouwd om auto's in te parkeren maar tegenwoordig worden garages voor van alles gebruikt. Sommige staan vol met spullen voor een webshop, in andere wordt iedere vrije dag druk geklust en weer andere garages doen dienst als buurtbar. Rosalie van der Does uit Valkenburg is benieuwd naar hoe mensen hun garage gebruiken en wil er verschillende fotograferen, voor haar afstudeerproject. En ze kan er nog wel een paar gebruiken.
Rosalie studeert Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie aan de Fotovakschool in Rotterdam. Ze is gefascineerd door alledaagse dingen en vindt het bijzonder dat garages bijna nooit meer voor het stallen van de auto worden gebruikt. Die verschillende manieren van gebruik wil Rosalie in een fotoreportage vastleggen. 'Ik fotografeer de garage eerst in z'n geheel. Alsof je er voorbij loopt en even naar binnen spiekt.' Daarna kiest ze een voorwerp uit de garage en fotografeert deze los.

Bijzonder

Voor haar afstudeerproject zoekt ze nog garages om te fotograferen. De ruimte moet wel aan een paar voorwaarden voldoen, vertelt ze. 'Ik zoek garages waar geen auto in staat. Verder zoek ik verhalen en bijzondere spullen of bijzondere verzamelingen of bijzondere manieren waarop mensen de garage gebruiken.'
Mensen kunnen zich bij Rosalie melden en misschien komt ze dan langs om hun garage te fotograferen. Wie dat wil kan ook anoniem meedoen aan het project.