Jong ADO geeft Westlandia klop en stijgt naar tweede plaats

© Orange Pictures
REGIO - Jong ADO Den Haag heeft goede zaken gedaan in de derde divisie op zondag. In het Cars Jeans Stadion werd streekgenoot Westlandia met 3-1 verslagen. Concurrent OFC verloor op bezoek bij Dongen (2-1), waardoor het beloftenteam van ADO op de ranglijst een plaats opschuift en inmiddels tweede staat.
Een iets verzorgder voetballend Jong ADO nam na 37 minuten de leiding via Sem Steijn, die door een fraaie vooractie van Jamal Amofa in staat werd gesteld om te scoren. Vlak daarvoor had Hugo Botermans nog de lat geraakt. De gelijkmaker van Westlandia kwam vervolgens uit de lucht vallen. Bij het ingaan van de blessuretijd scoorde Roy van Beek met een zondagsschot.
Net na rust heroverde Jong ADO de voorsprong al. Middenvelder en aanvoerder Niels van Wetten mikte met een vrije trap van grote afstand raak. Daarna kregen de Haagse beloften enkele kansen om de wedstrijd te beslissen. Zo trof invaller Keyennu Lont zelfs nog de paal. Het duurde tot de slotminuut voordat Maarten Rieder het duel definitief op slot gooide.

Uitglijder

Quick kende zondagmiddag een pijnlijke uitglijder. Op bezoek bij hekkensluiter FC Lienden werd met 1-0 verloren. De winnende goal viel tien minuten voor tijd.
Scoreverloop Jong ADO Den Haag - Westlandia: 3-1 (1-1)