Arantxa Rus stijgt zes plekken op wereldranglijst, Kiki Bertens moet een plek inleveren

WESTLAND - De Westlandse tennissters Kiki Bertens en Arantxa Rus hebben wisselende resultaten geboekt op de wereldranglijst bij het tennis. Rus stijgt zes plekken en staat nu zeventigste. Bertens daalt een plekje en is terug te vinden op de zevende plek van de mondiale tennisranking.

De uit Monster afkomstige Rus dankt haar zes plekken winst aan haar goede prestaties op het tennistoernooi in Monterrey. Daar bereikte ze de halve finale, waarin ze uiteindelijk het hoofd moest buigen voor Elina Svitolina. Die won uiteindelijk het toernooi. Dit is niet Rus' hoogste plaats ooit op de tennisranking. Dat is de 61ste stek.

Svitolina was een van de weinige speelsters uit de top van het vrouwentennis die vorige week in actie kwam. Daardoor klimt ze op de mondiale tennisladder over Bertens heen. De tennisster uit Wateringen staat door haar toernooiloze week nu zevende.

Coronavirus

Komende week is Bertens ook vrij. Ze zou net als bijna alle wereldtoppers meedoen aan het tennistoernooi van Indian Wells, maar dat toernooi is door de organisatie geannuleerd vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus. In de regio in de Amerikaanse staat Californië, waar Indian Wells ligt, is de noodtoestand uitgeroepen wegens het longvirus.

Benieuwd hoe de wereldranglijst bij de vrouwen werkt? Wij schreven er een artikel over.

Meer over dit onderwerp:
KIKI BERTENS WTA ARANTXA RUS TENNIS
Deel dit artikel: