Universiteiten en hogescholen staken onderwijsactiviteiten voor de rest van maart

REGIO - Hogescholen en universiteiten in heel Nederland sluiten per direct de deuren vanwege het coronavirus. Er zullen tot eind maart geen onderwijsactiviteiten en tentamens plaatsvinden. Dat melden de Vereniging Hogescholen en de Vereniging van Universiteiten. In onze regio geldt de sluiting onder andere voor de Universiteiten van Delft en Leiden, de Haagse Hogeschool, Leidse Hogeschool en hogeschool Inholland.

Het besluit is genomen na overleg met de ministers van Onderwijs Arie Slob en Ingrid van Engelshoven. Wel blijven de gebouwen voor zover mogelijk open voor andere activiteiten, stelt de Vereniging Hogescholen. 'Per instelling moet beoordeeld worden of en hoe onderwijs op afstand aangeboden kan worden.'

Vanaf vrijdag laat de universiteit Leiden nog twee andere maatregelen ingaan, waaronder een reisverbod voor studenten naar het buitenland en het sluiten van de Hortus Botanicus. Ook sluiten de vijf grote studentenverenigingen van de stad (Minerva, Augustinus, Quintus, Catena en SRR) hun deuren tot het einde van de maand.

LEES OOK: Coronavirus: evenementen worden massaal afgelast, Haagse moskeeën nemen extra maatregelen

Deel dit artikel: