Noodverordening in Hollands Midden vanwege coronavirus

Museum Volkenkunde is vanwege het coronavirus gesloten.
Museum Volkenkunde © Peter Hilz
REGIO - In de veiligheidsregio Hollands Midden is vanaf zaterdagavond een noodverordening van kracht vanwege het coronavirus. Hierin staat dat evenementen van meer dan honderd personen verboden zijn.
Donderdag liet minister Bruno Bruins al weten dat evenementen met meer dan honderd bezoekers niet doorgaan. Veiligheidsregio's hebben vervolgens de opdracht gekregen om dit besluit uit te voeren.
Henri Lenferink, voorzitter van Veiligheidsregio Hollands Midden, doet dit met een noodverordening. Evenementen in de openbare ruimte en publieke gebouwen met meer dan honderd personen, zijn verboden. Daarnaast geldt de noodverordening voor bijeenkomsten in de horeca, musea, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.

Veiligheidsregio Haaglanden

In de veiligheidsregio Haaglanden is nog geen noodverordening afgevaardigd. 'We zijn het wel van plan', zegt interim-voorzitter Charlie Aptroot. Hij benadrukt dat hij nu ook al kan optreden als er toch grote evenementen worden gehouden. 'Dat gaat dan op basis van een noodbevel. Het is geen groot verschil, het is alleen procedureel anders.'
Hij verwacht dat er één dezer dagen ook een noodverordening in veiligheidsregio Haaglanden van kracht gaat. De noodverordening in Hollands Midden gaat zaterdagavond om 20.00 uur en geldt tot en met 31 maart.