Haagse Markt dit weekend open: 'Als winkels open mogen, mogen wij dat ook'

DEN HAAG - Terwijl in veel steden geen markten zijn, ging de Haagse Markt zaterdag gewoon open. 'De gemeente Den Haag gaat goed om met de ondernemers', zegt Lennart van Winkel, die een kaaskraam heeft.

Andere gemeenten zien de markt als een evenement waar meer dan honderd mensen bij elkaar komen. Daarom moeten ze dicht. 'Maar dat is een weekmarkt natuurlijk helemaal niet', zegt Van Winkel.

Ook wordt de vergelijking met supermarkten gemaakt. 'De supermarkten zijn afgesloten ruimtes, waar nu wel een paar honderd mensen binnen lopen. Waarom zouden wij dan niet open mogen blijven?' De kaaskraamhouder is daarom blij dat hij zaterdag gewoon aan de slag kon.

Op de Haagse Markt gingen de nodige producten zaterdag over de toonbank:

Ook Yuksel is ondernemer op de Haagse Markt. Hij vindt het oneerlijk dat markten op sommige plekken niet meer doorgaan, terwijl winkels nog wel open mogen blijven. 'Het zijn sowieso moeilijke tijden. Er komen minder klanten door het coronagedoe. Als winkels open mogen blijven, dan mogen wij dat ook.'

Zaterdag was het rustiger dan normaal op de Haagse Markt, maar volgens de kraamhouders was het zeker niet stil. Lennart van Winkel heeft wel maatregelen genomen bij zijn kraam. Zo kunnen klanten niet meer zomaar kaas proeven. 'De komende weken liggen er geen kaasblokjes op de plank. Dat is een van de maatregelen die wij hebben genomen.'

Kort geding

Intussen heeft de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) een kort geding aangespannen tegen de gemeente Dordrecht, waar marktkooplieden geen kramen mogen neerzetten. Met een uitspraak van de rechter hoopt de vereniging ook in steden als Rotterdam en Eindhoven voor elkaar te krijgen dat er weer markten kunnen worden gehouden.

LEES OOK: Al het nieuws over het coronavirus in onze regio

Meer over dit onderwerp:
HAAGSE MARKT CORONAVIRUS DEN HAAG
Deel dit artikel: