Ed Struijlaart zingt noodgedwongen via social media: 'Het leuke is dat er nu dingen ontstaan'

DEN HAAG - Nu alle concerten en optredens de komende tijd zijn afgelast, gaan artiesten op zoek naar manieren om toch door te gaan met optreden. De Haagse zanger Ed Struijlaart hield zondagavond een 'Quarantaine Session'. Via Facebook, Youtube en Twitter was hij live te zien en te horen voor zijn fans. 'Dit smaakt naar meer. Volgende week zondag doe ik het weer', zegt Struijlaart op Radio West.

Toen afgelopen donderdag bekend werd dat grote evenementen voorlopig niet doorgaan, stroomden de afzeggingen binnen bij Struijlaart. 'Ik dacht: wat moet ik nu? De agenda raakte leeg. Dat betekent geen werk en ook geen inkomen.' Hoewel Ed naar eigen zeggen niet meteen blut is, ging hij gelijk op zoek naar alternatieven. 'Ik vroeg me op Twitter hardop af hoe ik dit als zzp'er moet opvangen.'

Eén van zijn volgers reageerde met het idee om een live concert via social media te houden. Ed was meteen enthousiast: 'Waarom niet? Mensen kunnen wel een verzetje gebruiken. Het leuke is dat er nu dingen ontstaan.' En dus zat hij zondagavond met een gitaar op de bank, met een microfoon en camera voor hem.

'Het is heel goed bekeken op Youtube, Facebook en Twitter', zegt Ed maandagochtend. 'Mensen konden ervoor betalen wat ze het waard vonden. Er is zeker geld binnengekomen. Dit smaakt naar meer!'

Volgende week zondag staat de tweede Quarantaine Session gepland. 'Mensen kunnen komende week via mijn site hun favoriete liedje doorgeven. Dan maak ik daar een bonte melange van', zegt Ed. Radio West-presentator Bas Muijs maakte meteen van de gelegenheid gebruikt om het eerste verzoekje te doen: een cover van 'Oh Oh Den Haag'.

Struijlaart geeft het interview aan Omroep West op afstand | Foto: Omroep West

LEES OOK: Positiviteit in corona-crisis: 500 helpers steken handen uit mouwen

Meer over dit onderwerp:
ED STRUIJLAART ZANGER CORONAVIRUS DEN HAAG
Deel dit artikel: