Twee extra opvanglocaties voor daklozen om verspreiding corona te voorkomen

DEN HAAG - De gemeente Den Haag heeft twee extra opvanglocaties voor daklozen geopend om eventuele verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Volgens een woordvoerster van de gemeente is er nog geen dakloze met corona bekend.

Lees al het nieuws over het coronavirus in ons liveblog.

De reguliere dagopvang blijft voorlopig gewoon open. 'Maar we willen het zekere voor het onzekere nemen en meer locaties in gebruik nemen.' De twee extra locaties zijn aan de Binckhorstlaan en Twickelstraat. Dat zijn normaal gesproken plekken waar daklozen nachten in de winter kunnen doorbrengen. 'Als het niet vriest, zijn doe plekken dicht. Maar daar maken we nu een uitzondering voor.'

'We willen de groepen zoveel mogelijk spreiden.' Zo wordt het mogelijk gemaakt om dak- en thuislozen in kleine groepen op te vangen, 24-uursopvang te regelen en kunnen mensen de hele dag binnen blijven. Er is contact met de specialisten over de medische adviezen.

Geen uithuisplaatsingen

Veel mensen raken daklozen omdat ze rekeningen niet meer kunnen betalen. Volgens de gemeente gaat waterbedrijf Dunea daarom de komende tijd het water niet afsluiten. Ook woningcorporaties Vestia en Staedion gaan geen mensen uit huis plaatsen in de komende periode.

LEES OOK: 'Daklozenopvang ook open bij storm'

Meer over dit onderwerp:
CORONAVIRUS DEN HAAG DAKLOZENOPVANG
Deel dit artikel: