Kijkduin wordt verbouwd, maar wanneer is het klaar?

DEN HAAG - De ooit zo bruisende badplaats Kijkduin ondergaat momenteel een flinke metamorfose, waardoor het oude winkelcentrum en de restaurants op de boulevard er troosteloos en verlaten bijstaan. Binnenkort zal daar verandering in komen, dus de inwoners van Kijkduin moeten nog even geduld hebben.
Dit voorjaar zal gestart worden met de sloop van het laatste stukje oud Kijkduin zodat de grond beschikbaar is voor de aanleg van 'Fase 2'. Dat zijn vier woontorens, winkels en horeca aan de boulevard. In het oude winkelcentrum zitten nu maar twee ondernemers: een kledingwinkel met koffietentje en de bakker. Zij proberen de laatste klanten zo goed mogelijk te bedienen.
Met de start van de sloop zal ook afscheid genomen worden van de beroemde speelboot 'Atlantis'. Dus wie nog even herinneringen wil ophalen op deze boot, heeft niet erg lang de tijd meer.
Speelboot Atlantis maart 2020
Speelboot Atlantis maart 2020 © Ilse Bijstra

Bouw gaat verder

Volgens de projectontwikkelaar loopt de bouw vooralsnog geen vertraging op door het coronavirus, het enige dat ze hebben moeten annuleren is de verkoopdag van 28 maart. De bouwers werken onder de aangepaste omstandigheden hard door.
De eerste woningen worden medio mei opgeleverd en dan komen ook de eerste nieuwe bewoners naar Kijkduin. In totaal zijn er dan zeventig appartementen klaar om bewoond te worden.

Ingang parkeergarage

Ook de parkeergarage is door een tijdelijke ingang goed bereikbaar voor bewoners. Doordat de gemeente Den Haag de ondergrondse entree naar de parkeergarage en fietsenstalling niet op tijd kon aanleggen, is door de ontwikkelaar die tijdelijke oplossing bedacht.
Versmarkt 'Daily Taste' zal in het voorjaar van 2021 open gaan voor publiek, tot die tijd zullen de bakker en de snackbar een tijdelijke ruimte krijgen ergens op het Deltaplein. Ook de kledingwinkel krijgt een tijdelijke locatie, namelijk in de toekomstige 'Daily Taste'. Daarover wordt nu druk overlegd met de Gemeente Den Haag.
De Boulevard van Kijkduin in maart 2020
De Boulevard van Kijkduin in maart 2020 © Ilse Bijstra
Omroep West zal in het najaar een reality-serie uitzenden over Nieuw Kijkduin. Daarin volgen we de projectontwikkelaar, een aantal oude en nieuwe ondernemers en bewoners. Zaterdag is er op TV West alvast een voorproefje van die serie te zien zijn op TV West en daarna online. Hierin is te zien wat de plannen zijn en wat de huidige stand van zaken is. Zaterdag 21 maart vanaf 17.00 uur, elk uur herhaald.
LEES OOK: