Wesley Verhoek en zijn neef doneren fruit aan het HagaZiekenhuis

DEN HAAG - Nu veel horecabedrijven zijn gesloten, komen er hele mooie initiatieven voor de producten die over zijn. Groente- en fruitwinkel De Mannen van Verhoek uit Den Haag levert normaal 90 procent van hun producten aan restaurants en andere horecabedrijven. Maar vandaag doneren ze hun fruit aan de afdeling Intensive Care van het HagaZiekenhuis. Wesley Verhoek, oud-speler van ADO Den Haag en familie van de eigenaar van het bedrijf, zet ook zijn beste beentje voor.
Wesley komt samen met zijn neef kisten vol met fruit brengen bij het HagaZiekenhuis. 'Dit is het bedrijf van mijn familie en sinds de horeca dicht is hebben zij zo goed als geen werk meer, maar wel nog prachtige producten,' vertelt Wesley voor de hoofdingang van het ziekenhuis.
'We hebben direct overleg gehad: wat doen we ermee,' vertelt Enzo Verhoek, de neef van Wesley. 'We gaan nu onze producten leveren daar waar het het hardste nodig is. Op de Intensive Care leveren ze nu topwerk en daar hoort ook goed eten bij om iedereen fit te houden.' De neven brengen niet alleen vers fruit naar het ziekenhuis, ook gaan ze naar de voedselbanken en verzorgingstehuizen.

'Het is fantastisch'

Verpleegster Linda van Dorsten reageert vol enthousiasme op de kisten met fruit. 'Dit is helemaal top, wat ontzettend lief! We nemen normaal ons eigen eten mee en na het werk kom je vaak in een lege supermarkt, vanwege alle hamsteraars. Dus extra fruit is fantastisch, zeker nu we het zo druk hebben,' vertelt Linda.
Wesley en Enzo Verhoek geven kratten vol fruit weg
Wesley en Enzo Verhoek geven kratten vol fruit weg © Omroep West
Enzo en Wesley gaan nog meer leveren. 'Vanmiddag leveren we aan het Westeinde ziekenhuis. Laten we als ondernemers elkaar op een positieve manier aansteken, maar wel met 1,5 meter afstand,' zegt Wesley lachend.