Agressieve automobilist mag niet naar zwangere vrouw en blijft in cel

DEN HAAG - Een Bulgaarse automobilist die in december in Den Haag een scooter en drie auto's aanreed, blijft vastzitten. Dat heeft de Haagse rechtbank donderdag besloten. De advocaat van de man vroeg om vrijlating, zodat de Bulgaar bij zijn zwangere vrouw kan zijn. Maar volgens de rechter is het feit té ernstig: de man wordt immers verdacht van een poging vier mensen van het leven te beroven.

De aanrijding was op 21 december op de kruising van de Soestdijksekade en het Soestdijkseplein in Den Haag. Automobilist Angelo H. tikte bij een stoplicht met zijn voertuig een scooter aan. De scooterbestuurder en hij kregen daar ruzie over. Angelo reed eerst door, maar keerde later op hoge snelheid terug. Daarbij werden de scooter en drie andere auto’s keihard geramd.

De scooterrijder brak zijn arm en ruggenwervel en is nog aan het revalideren. Angelo H. zit inmiddels al vier maanden vast. De rechtszaak tegen hem zou donderdag plaatsvinden, maar is vanwege de coronacrisis uitgesteld. De verdachte en zijn advocaat waren niet aanwezig bij de pro-formazitting.

'Onzekere, bange tijden'

De raadsman moest uit Noord-Brabant komen en is ziek. Hij vroeg schriftelijk om voorlopige vrijlating van de 27-jarige verdachte. Er zou sprake zijn geweest van 'noodweer'. Verder wil H. bij zijn zwangere vrouw zijn, zeker in 'deze onzekere, bange tijden'.

Maar het Openbaar Ministerie (OM) verzette zich daartegen. 'Het was geen noodweer, maar een aanval', zei de officier van justitie. De rechter zag in de zwangerschap ook geen 'zwaarwegend belang'. Wel werd een extra getuigenverhoor toegestaan, van de vrouw van verdachte.

De rechtszaak gaat binnen drie maanden verder.

Deel dit artikel: