Instellingen

Invictus Games in Den Haag uitgesteld om coronavirus

Prins Harry tijdens de kick-off van de Invictus Games
Prins Harry tijdens de kick-off van de Invictus Games © ANP
DEN HAAG - De Invictus Games in Den Haag zijn uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat heeft de organisatie besloten. Het besluit is in nauw overleg met teams van deelnemende landen genomen.
Het evenement zou worden gehouden in het Zuiderpark in Den Haag en het Hofbad in Ypenburg. De Invictus Games zijn een initiatief van de Britse prins Harry en werden in 2014 voor het eerst in Londen gehouden. Daarna volgden Orlando, Toronto en Sydney.
Prins Harry reageert in een filmpje op het nieuws:
'Het Coronavirus en de effecten ervan maken deel uit van een wereldwijde pandemie die in de toekomst elk openbaar evenement zal beïnvloeden. Daarom bevinden we ons in een duidelijke situatie die ons geen andere keus laat dan de Invictus Games te verzetten naar 2021', laat Mart de Kruif, voorzitter van de Invictus Games Den Haag 2020, weten.

Grote belasting

De Invictus Games worden ook afgeblazen, omdat het een grote belasting zou vormen voor de gezondheidszorg en de infrastructuur die nodig is voor de bestrijding van het coronavirus. 'Als organisatie willen we de enorme uitdaging die er nu in Nederland ligt, niet vergroten door een internationaal en potentieel kwetsbaar publiek samen te brengen in Den Haag', staat in een verklaring.
Het evenement bestaat uit tien sporten waarin om de hoogste eer zou worden gestreden. Er zouden 32 Nederlanders aan meedoen.

Düsseldorf in 2022

De Invictus Games moet het herstel van de mentaal of fysiek gewonde veteranen stimuleren. Verder moet het evenement de revalidatie ondersteunen en zorgen voor meer begrip en respect voor de militairen.
De Duitse stad Düsseldorf is in 2022 de volgende gaststad voor de Invictus Games.