Trompettist vrolijkt verpleeghuizen op na sluiting om corona

Jeffrey Parmentier speelt trompet voor afgesloten dagbesteding en bollenschuur Vreeburg in Hillegom
Jeffrey Parmentier speelt trompet voor afgesloten dagbesteding en bollenschuur Vreeburg in Hillegom © Omroep West
HILLEGOM - 'Het is stil, aan de overkant!', zingen de bewoners van Woonzorgcentrum Den Weeligenberg in Hillegom zondag vanaf het balkon mee met trompettist Jeffrey Parmentier (18) als hij 'Go West' van The Village People inzet. Maar het is juist voor het eerst níet stil bij het verpleeghuis.
'Ik vind het verschrikkelijk dat die mensen niet naar buiten kunnen', zegt de Hillegomse Jeffrey. 'Ik zag op Instagram een oproep voor creatieve ideeën om de bewoners te vermaken. Toen heb ik mijn trompet gepakt.'
Het kabinet heeft afgelopen week de verpleeghuizen afgesloten voor bezoek vanwege het hoge risico op besmetting met het coronavirus. De toegangsdeuren zijn op slot, buiten houden linten mogelijke bezoekers op afstand.

'Mensen worden er blij van'

Zaterdag begint Jeffrey bij Woonzorgcentrum Bloemswaard voor de deur. Boven, voor de ramen, reageren de bewoners enthousiast. 'Tulpen uit Amsterdam' doet het altijd goed hier in de Bollenstreek. Dat blijkt ook als hij daarna aan de andere kant van het dorp speelt bij Woonzorgcentrum Parkwijk.
'Ik kreeg ook heel snel al reacties via Facebook, want het personeel had het direct gedeeld.' De aanvragen lopen ook binnen. 'Vanmiddag speel ik in Noordwijk, bij mijn oma, en morgen in Nieuw-Vennep.' 'De mensen worden er echt blij van', zegt Jeffrey. En hij zelf ook.
Jeffrey Parmentier speelt trompet voor afgesloten verpleeghuis
Jeffrey Parmentier speelt trompet voor afgesloten verpleeghuis © Omroep West