Hotelketens Van der Valk en Fletcher gaan coronapatiënten onderbrengen

REGIO - Hotelketens Van der Valk en Fletcher bieden locaties aan voor onder meer de opvang van coronapatiënten. Het gaat dan om patiënten die 'te goed zijn voor het ziekenhuis en te slecht voor thuis', aldus de woordvoerder van het coronacentrum dat nu wordt voorbereid in een Van der Valk-hotel in Limburg. In de rest van het land worden soortgelijke centra voorbereid. Of en welke hotels in onze regio meewerken, is nog niet bekend.

Het coronacentrum is een initiatief van huisartsen, thuiszorgorganisaties en ziekenhuizen in de regio. Momenteel wordt hard gewerkt om het coronacentrum zo snel mogelijk klaar te maken. In onze regio heeft Van der Valk hotels in Alphen aan den Rijn, Sassenheim, Leiden, Voorschoten, Wassenaar en Nootdorp.

Ook Fletcher - met hotels in onder meer Leiden, Den Haag, Wassenaar, Nieuwerkerk aan den IJssel en Naaldwijk - is druk bezig met het organiseren van zorgopvanglocaties. Volgens topman Rob Hermans gaat het om zorglocaties voor coronapatiënten, zorglocaties voor ouderen die geen corona hebben, en locaties voor ziekenhuispatiënten zonder corona.

Meer over dit onderwerp:
CORONAVIRUS VAN DER VALK FLETCHER
Deel dit artikel: