Als er al wordt gevoetbald voor 1 juni, dan is dat zonder supporters

DEN HAAG - Als het betaalde voetbal voor 1 juni al wordt hervat, dan zal dat met lege tribunes gebeuren. Dat heeft de KNVB dinsdag besloten op basis van de aanvullende maatregelen van het kabinet tegen het coronavirus.

De KNVB heeft de profclubs dinsdag via een videoverbinding bijgepraat over de gevolgen van de aangescherpte richtlijnen van de overheid, die alle bijeenkomsten tot 1 juni heeft verboden. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft bevestigd dat de wedstrijden en trainingen in de sport buiten het besluit vallen om bijeenkomsten tot 1 juni te verbieden.

Voor sport blijven de eerdere maatregelen voor corona gelden. Voor 6 april wordt bekeken of en wanneer er weer wedstrijden kunnen worden gespeeld. Tot dan blijven alle sportclubs en sportvoorzieningen dicht. Sporten in openbare ruimte is alleen toegestaan met maximaal drie mensen, die minimaal 1,5 meter afstand van elkaar nemen.

Drie scenario's

Voor het betaalde voetbal houdt de KNVB op dit moment drie scenario's open: de competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot 1 juni zonder publiek), de competities worden uitgespeeld na 30 juni (afhankelijk van uitkomsten UEFA-werkgroep) of de competitie wordt niet uitgespeeld.

De UEFA heeft nog het standpunt dat alle competities voor 1 juli afgewerkt moeten worden, ook omdat er dan veel contracten van spelers aflopen. De KNVB heeft echter begrepen dat de Europese bond aan plannen werkt om langer door te voetballen. In dat geval hebben alle bonden die bij de UEFA zijn aaneengesloten langer de tijd om hun competities af te werken.

Lees al het nieuws rondom het coronavirus in ons liveblog.

Meer over dit onderwerp:
ADO DEN HAAG KNVB EREDIVISIE
Deel dit artikel: