Zoetermeer wil niet dat burgemeester in stilte vertrekt door coronacrisis

ZOETERMEER - Na ruim zeven jaar burgemeesterschap in Zoetermeer zwaait Charlie Aptroot komende maandag af. Hij gaat met pensioen. Door de nieuwe maatregelen vanwege het coronavirus dreigt het een afscheid in stilte te worden. Met een verlaten stadhuis en een lege stad. Ook een afscheidsreceptie kan in deze tijd niet plaatsvinden.

Als het aan de gemeente Zoetermeer ligt, vertrekt Aptroot juist niet in stilte. Om een onopgemerkt afscheid te voorkomen, roept de gemeente alle Zoetermeerders op om een persoonlijk bericht te richten aan de burgemeester.

Via een Facebookgroep hoopt de gemeente van zowel inwoners als ondernemers teksten met eventueel foto's of videoboodschappen te ontvangen. 'We hopen de burgemeester zo een mooie laatste werkdag te bezorgen.' Veel mensen hebben inmiddels al gehoor gegeven aan de oproep via het sociale medium waar veel dank wordt uitgesproken voor Aptroot.

Waarnemend burgemeester als opvolger

De 69-jarige Aptroot kondigde in november vorig jaar zijn vertrek aan. 'Het burgemeesterschap van Zoetermeer is een prachtige maar ook uitdagende baan', zei Aptroot toen. 'Ik heb de afgelopen jaren veel genoegen beleefd aan de contacten in deze mooie stad.' Aptroot wordt opgevolgd door een waarnemend burgemeester: Jan Pieter Lokker (71).

Meer over dit onderwerp:
ZOETERMEER CHARLIE APTROOT
Deel dit artikel: