Keukenhof gaat dit jaar helemaal niet meer open

Bezoekers van de Keukenhof nemen een selfie met tulpen
Bezoekers van de Keukenhof nemen een selfie met tulpen © ANP
LISSE - Keukenhof gaat dit jaar niet open. De geplande opening op 21 maart ging al niet door vanwege de maatregelen in het kader van de corona-crisis. Nu de richtlijnen van het RIVM zijn verlengd tot 1 juni ziet het bloemenpark in Lisse geen mogelijkheid om dit jaar nog publiek te ontvangen.
Keukenhof zou dit seizoen tot en met 10 mei open zijn. Al eerder liet de organisatie weten dat de medewerkers van de bloementuin zeer teleurgesteld zijn. 'De verslagenheid onder de medewerkers en de partners die een jaar aan de voorbereiding hebben gewerkt is groot', aldus Keukenhof. 'Het park is op dit moment klaar voor de opening, de bloembollen bloeien en de bloemenshows zijn voor een groot deel ingericht.'
Omroep West zendt op 8 april een special uit over Keukenhof
Er gingen zeven miljoen bloembollen de grond in om het park er optimaal uit te laten uit zien. Het thema van dit jaar was 'A world of colours', waarmee diversiteit in culturen en religies in de schijnwerpers werden gezet. Het niet open gaan heeft ook gevolgen voor de vele bedrijven die voor of met Keukenhof werken.