Politieke wensen (en bedenkingen) bij Haagse steunmaatregelen

DEN HAAG - Alle commissievergaderingen zijn geschrapt, het college vergadert in de raadzaal en bij de vergaderingen die wel doorgaan is publiek niet welkom. Zo heeft de Haagse politiek zich aangepast aan de coronacrisis. Donderdag komt de gemeenteraad voor een korte raadsvergadering en een werkbespreking over de coronacrisis bij elkaar. Omroep West vroeg een aantal raadsleden een video te maken met daarin hun wensen en bedenkingen bij de steunmaatregelen van het college.

Vorige week presenteerde het Haagse college een lange lijst met steunmaatregelen voor ondernemers, zelfstandigen, minima en de culturele instellingen. Zo krijgen ondernemers uitstel van het betalen van gemeentelijke belastingen, zoals de onroerendezaakbelasting en de toeristenbelasting. Het is mogelijk om de huur van gemeentelijke panden later te betalen, ze krijgen minima supermarktbonnen als ze gebruik maken van een voedselbank die de deuren heeft moeten sluiten en zorgmedewerkers hoeven geen parkeerbelasting te betalen.

Donderdag praat een raadscommissie van de gemeenteraad in een openbare werkbespreking over deze steunmaatregelen. Tijdens de vergadering - die live te volgen is op de website en app van Omroep West - zal er geen politiek debat zijn, maar laten de raadsleden zich informeren door burgemeester Johan Remkes en de wethouders Saskia Bruines (D66) en Kavita Pharbudayal (VVD). Wat hebben de raadsleden op hun lever en wat kunnen we van hen verwachten? We vroegen het een aantal.

Mikal Tseggai is fractievoorzitter van collegepartij PvdA en ze maakt zich zorgen over de mensen met een laag inkomen:

Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag/Groep de Mos vindt de maatregelen niet ver genoeg gaan:

Fractievoorzitter Dennis Groenewold van collegepartij D66 is tevreden over de maatregelen voor de lokale economie:

Meer over dit onderwerp:
CORONAVIRUS STEUNMAATREGELEN RAADSVERGADERING
Deel dit artikel: