Instellingen

Varend Corso afgelast vanwege coronavirus

© Richard Mulder

WESTLAND - Het bestuur van Varend Corso Westland heeft besloten om het evenement dit jaar af te gelasten door het coronavirus. Het vierdaagse corso stond van donderdag 2 t/m zondag 5 juli 2020 gepland. Door het verbod op samenkomsten tot 1 juni aanstaande hebben de werkgroepen en deelnemers niet genoeg tijd voor de voorbereidingen en opbouw.

Daarnaast zijn de sierteeltsector en lokale ondernemers in een financiële crisis beland waardoor het volgens het bestuur ongepast is product- en financiële sponsoren te werven. In 2021 zal de editie plaats vinden op donderdag 1 t/m zondag 4 juli 2021.

'Net als andere bloemencorso's in Nederland wordt het Varend Corso Westland geraakt door het coronavirus', zegt de organisatie. 'Het doet ons pijn om dit besluit te moeten nemen en het corso voor het eerst in haar bestaan te cancelen. Voor de organisatie, die er op alle vlakken al veel tijd in heeft gestoken maar vooral voor het publiek.'

Varen door Den Haag

In 2020 zou het Varend Corso Westland voor het eerst door het centrum van Den Haag varen. De nieuwe route en dagindeling blijven staan voor 2021. Ook het thema 'Its showtime' blijft staan zodat deelnemers niet voor niets hun voorbereidingen hebben gedaan.