Opnieuw 'coronahoesters' voor de rechter

DEN HAAG - Nog eens drie verdachten moeten zich bij de rechter melden, omdat zij tijdens hun arrestatie richting agenten zouden hebben gehoest en geroepen zouden hebben dat ze corona hadden. Het gaat om twee broers van 19 en 22, zonder vaste woon- of verblijfplaats, en een man van 34 uit Rijswijk.

Het voorarrest van de 34-jarige man uit Rijswijk werd woensdag door de rechter -commissaris met veertien dagen verlengd. De man zou op zondag 22 maart iets gestolen hebben in een drogisterij. Tijdens zijn aanhouding zou hij hebben gehoest en 'corona, corona' hebben geroepen naar politieagenten. De man moet daarom dinsdag voor de politierechter verschijnen.

De broers van 19 en 22 blijven ook twee weken langer vastzitten. Zij zouden afgelopen maandag een diefstal hebben gepleegd in een Voorburgse sportzaak. Toen een van de twee werd betrapt, zou de ander in het gezicht van een medewerkster hebben gehoest met de mededeling: 'corona'. Ook zou diezelfde verdachte een agent in het gezicht hebben gehoest. De twee mannen staan volgende week dinsdag ook voor de rechter.

Celstraf

Vorige week vrijdag stond een man uit Noordwijkerhout nog voor de rechter, omdat hij agenten expres in het gezicht had gehoest en zei dat hij besmet was met het coronavirus. De man kreeg een celstraf van tien weken, waarvan twee voorwaardelijk.

Meer over dit onderwerp:
CORONAHOESTER POLITIERECHTER VOORBURG
Deel dit artikel: