De Zilk overspoeld met kabouters na vernielingen: 'Bizar dat het zo leeft'

Kabouters in de Zilk
Kabouters in de Zilk © Omroep West
DE ZILK - Het Kabouterdorp in De Zilk wordt overspoeld door nieuwe 'bewoners'. Vorige week werd het dorp vernield, tientallen tuinkabouters moesten het ontgelden. 'Uit heel het land worden nu tuinkabouters opgestuurd', zegt Tim Langeveld uit De Zilk.
Het Kabouterdorp is zo'n dertig jaar geleden ontstaan toen een boswachter een kabouter neerzette in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Al snel werden er kabouters bij gezet en ondertussen is er een heel dorp ontstaan met zo'n 300 'inwoners'. De vernieling vorige week sloeg dan ook in als een bom bij Tim.
Het vernielde Kabouterdorp.
Het vernielde Kabouterdorp. © Tim Langeveld
En niet alleen bij Tim. Vanuit het hele land wordt meegeleefd. 'Ik kan zo'n zestig, zeventig kabouters binnenkrijgen. Het gaat als een een lopend vuurtje. Het is wat.' Hij vindt het heel grappig en lief dat mensen het doen, maar wil ze niet thuis ontvangen. 'Mijn huis zou volstromen, straks moet ik nog aanbouwen en dat is niet de bedoeling', lacht Tim.

Heropening

Daarom vraagt hij mensen die een kabouter willen geven om deze niet op te sturen, maar mee te nemen naar de heropening van het Kabouterdorp. Als dat allemaal doorgaat, is die op 7 juni.
Het Kabouterdorp in De Zilk.
Het Kabouterdorp in De Zilk. © Tim Langeveld
Tim vindt het erg leuk om te merken dat zo veel mensen met hem meeleven. Ook op de Facebookpagina van het Kabouterdorp stromen de reacties binnen. 'Het is bizar dat het zo leeft. Ik ben er trots op. Ik denk dat mensen het coronanieuws een beetje zat zijn. Dit is even wat anders.'
Vorige week maakten we deze video van het Kabouterdorp in De Zilk: