Nieuws

Politie ziet af van wegversmalling op A12: 'Taxichauffeurs zijn gelukkig weggebleven'

DEN HAAG - De politie heeft uiteindelijk geen wegversmalling ingesteld op de Utrechtsebaan. 'De taxichauffeurs zijn gelukkig weggebleven', zegt een woordvoerder. Rond 11.45 werd door de politie nog gezegd dat er een wegversmalling zal worden gemaakt om protesterende taxichauffeurs op weg naar het malieveld te kunnen weren. Daar is uiteindelijk van afgezien.
Ondernemers in het taxi- en touringcarvervoer zijn boos omdat ze niet in aanmerking komen voor de noodregeling van het ministerie van Economische Zaken. Na kritiek van winkeliers heeft het kabinet de zogeheten 'TOGS-regeling' al enigszins verruimd, maar personenvervoerders staan nog steeds met lege handen. De taxichauffeurs hadden het idee opgevat om vanaf 14.00 uur te verzamelen op het Malieveld.
De Haagse burgemeester zei eerder al dat het onverantwoord is om met grote groepen bij elkaar te komen in een tijd waarin iedereen wordt gevraagd thuis te blijven. 'Het is een bedreiging voor de volksgezondheid en daarom zal ik het niet toestaan', zegt Remkes.

Zichtbaar meer politie op de been

In de stad was zichtbaar meer politie op de been. Bij de Utrechtsebaan stonden rond 11.30 uur flink wat politiebusjes en een ME-bus opgesteld. Kruispunten richting het Malieveld werden door de politie afgezet. Op het Malieveld zelf stonden ook zo'n vijf politiebusjes, een ME-bus en een laadwagen die ingezet kan worden om auto's af te voeren. Twee taxichauffeurs bereikten in de middag toch het Malieveld. Zij wilden ter plaatse de pers te woord staan namens de taxibranche. Maar dat gesprek werd door de politie afgebroken. De chauffeurs werden gesommeerd te vertrekken.