Wethouder Hans Horlings (58) van Midden-Delfland overleden aan coronavirus

MIDDEN-DELFLAND - Wethouder Hans Horlings van de gemeente Midden-Delfland is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat meldt de gemeente woensdagochtend. 'Wij zijn geschokt en stil van verdriet.' Horlings is 58 jaar geworden.

De CDA-wethouder overleed in de nacht van dinsdag op woensdag. Hij was op 24 maart opgenomen in het ziekenhuis. 'Hans was een prachtig mens in al zijn facetten. Hij laat een grote indruk op ons achter. Om de persoon die hij was: scherp, vurig, geestig, nuchter, vriendelijk en betrokken. Een man met een hartelijke persoonlijkheid en uitbundige lach. Hans droeg Midden-Delfland in zijn hart. Een keiharde werker. Een perfectionist met uitstekende dossierkennis', zegt de gemeente in een in memoriam.

'Wij zijn dankbaar dat wij Hans van zo dichtbij hebben gekend en gaan hem heel, heel erg missen. Naast wethouder, collega en vriend was Hans echtgenoot en vader. We leven mee met zijn gezin en wensen zijn vrouw en dochter, Hans' grote trots, heel veel kracht en sterkte. Hans heeft heel veel betekend voor onze gemeente Midden-Delfland. En voor ons als gemeenteraad, college en medewerkers.'

Online condoleanceregister

De vlag hangt halfstok bij het gemeentehuis. Er is door de gemeente een online condoleanceregister geopend.

Oud-burgemeester van Zoetermeer Charlie Aptroot reageert geschokt: 'Afschuwelijk. Zo’n aimabel mens en betrokken bestuurder. Heel veel sterkte voor zijn gezin, familie en vrienden.' Burgemeester Christiaan van der Kamp van Bodegraven-Reeuwijk: 'Ik word er verdrietig en stil van. Mijn gedachte zijn bij zijn vrouw en dochter. Gemis voor Midden-Delfland en CDA', zegt hij op Twitter. Ook andere regionale politici reageren op het overlijden van Hans Horlings.

Meer over dit onderwerp:
HANS HORLINGS MIDDEN-DELFLAND CORONAVIRUS
Deel dit artikel: