Burgemeester Midden-Delfland geschokt door overlijden wethouder: 'Zijn er kapot van'

De vlag hangt halfstok bij het gemeentehuis van Midden-Delfland
De vlag hangt halfstok bij het gemeentehuis van Midden-Delfland © WOS
MIDDEN-DELFLAND - Burgemeester Arnoud Rodenburg van de gemeente Midden-Delfland is geschokt door het overlijden van wethouder Hans Horlings. 'Het komt keihard aan. Het treft ons allen diep in het hart. De gemeenteraad, het college, de medewerkers, we zijn er echt kapot van', zegt hij. Horlings overleed woensdag op 58-jarige leeftijd aan de gevolgen van het coronavirus.
'We kennen Hans als een keihard werkende wethouder die echt altijd met Midden-Delfland in de weer was. En ineens wordt hij geraakt door zo’n onzichtbaar en tegelijkertijd venijnig virus. Dat doet ons allemaal stilstaan', zegt Rodenburg.
'We staan ook stil bij zijn gezin, bij zijn vrouw en dochtertje. Die gaan nu een echtgenoot en vader missen. Dat is echt heel pijnlijk. We zijn in gedachten bij hen. Tegelijkertijd zijn we ook in gedachten bij alle mensen die nu in het ziekenhuis liggen. Ook dat is pijnlijk. Het is goed om nu te zeggen; houd je aan de maatregelen, want dat is van levensbelang.'

Reacties op social media

Ook op social media verschijnen veel geschokte reacties op het overlijden van wethouder Horlings. Oud-burgemeester van Zoetermeer Charlie Aptroot reageert geschokt: 'Afschuwelijk. Zo’n aimabel mens en betrokken bestuurder. Heel veel sterkte voor zijn gezin, familie en vrienden.' Burgemeester Christiaan van der Kamp van Bodegraven-Reeuwijk: 'Ik word er verdrietig en stil van. Mijn gedachte zijn bij zijn vrouw en dochter. Gemis voor Midden-Delfland en CDA', zegt hij op Twitter.
Hans Horlings
Hans Horlings © Gemeente Midden-Delfland
Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, zegt te zijn opgeschrikt door het overlijden van de wethouder: 'Mijn diepe medeleven gaat uit naar zijn vrouw en dochter. Hans zal door velen gemist worden in en buiten zijn gemeente.' De Haagse wethouder Robert van Asten noemt het 'triest nieuws' en condoleert de familie van Horlings. 'Als collega-wethouder in de MRDH zal ik Hans rustige, coöperatieve en aardige aard erg missen', schrijft Van Asten.
Ook in Voorschoten, waar Horlings vandaan kwam en van 2003 tot 2009 wethouder was, wordt met verdriet gereageerd. Burgemeester Pauline Bouvy-Koene: 'Hans was een ongelooflijk aardige man. Zeer aimabel en bijna geen ruzie mee te krijgen. Hij heeft veel betekend voor het CDA Voorschoten en voor het dorp in het algemeen. Bij mij, het hele college en de gemeenteraad van Voorschoten overheerst het verdriet. Onze gevoelens gaan nu in de eerste plaats uit naar zijn naasten en we wensen hen veel kracht en sterkte. We leven op dit moment in een surrealistische wereld en ineens komt nu de bittere realiteit keihard binnen.'

De Mos: 'Meer dan prettig samengewerkt'

Het Haagse raadslid Richard de Mos heeft goede herinneringen aan Horlings: 'Wat een heftig en naar bericht. In mijn periode als wethouder meer dan prettig samengewerkt met Hans Horlings. Mijn gedachten en medeleven gaan uit naar familie, vrienden en gemeente Midden-Delfland. Ook Floor Vermeulen, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, staat stil bij de dood van de wethouder. 'Wat een slag dit verlies van een fijn mens en een goede wethouder. Ik ga hem als collega ontzettend missen.'
De CDA-wethouder overleed in de nacht van dinsdag op woensdag. Hij werd op 24 maart opgenomen in het ziekenhuis. 'We zijn geschokt en stil van verdriet', schrijft de gemeente Midden-Delfland. De gemeente heeft online een condoleanceregister geopend.