Trafassi geeft torenconcert: 'Handen wassen, wij gaan die corona bashen'

Edgar Burgos van Trafassi geeft torenconcert in de Schilderswijk
Edgar Burgos van Trafassi geeft torenconcert in de Schilderswijk © Omroep West
DEN HAAG - Culturele instellingen in Den Haag maken er in deze tijden van corona maar het beste van. Nu de deuren gesloten blijven voor bezoekers proberen sommige instellingen het publiek toch te laten genieten van kunst en cultuur. Op gepaste afstand. Dat wel. Trafassi gaf daarom een openluchtconcert en het Fotomuseum leidde bezoekers op instagram langs foto's van Eddy Posthuma de Boer.
Wethouder Robert van Asten (D66) van Den Haag maakt zich grote zorgen over de cultuursector. Ongeveer twintig instellingen in de stad, dreigen het einde van de maand niet te halen als het kabinet niet snel met een noodplan komt. Desondanks zoeken instellingen mogelijkheden om de cultuur in de stad levend te houden. De wethouder ging langs bij twee initiatieven.
Zo beklom hij de toren naast theater De Vaillant. Het theater heeft de stad een torenconcert aangeboden. Edgar Burgos, de zanger van Trafassi, gaf op grote hoogte een optreden.
Bekijk hier een deel van het optreden:
Het Fotomuseum Den Haag en het Kunstmuseum Den Haag gaven een virtuele rondleiding door de tentoonstelling van foto’s van Eddy Posthuma de Boer. Curator Willemijn van der Zwaan liet op instagram een aantal hoogtepunten van de tentoonstelling zien.
Bekijk hier een deel van de rondleiding: