Gratis theater thuis op de bank dankzij Goudse Schouwburg

Theater Virus Festival
Theater Virus Festival © Goudse Schouwburg
GOUDA - De Goudse Schouwburg gaat optredens streamen. Onder de noemer 'Theater Virus Festival' geven bekende en minder bekende artiesten elke vrijdagavond om 20.00 uur een optreden dat te zien is via het YouTube-kanaal van de schouwburg. 3 april om 20.00 uur begint de derde editie.
Het theater heeft inmiddels twee proefvoorstellingen achter de rug, toen traden enkel lokale Goudse artiesten op. Die optredens werden duizenden keren bekeken, en daarom breidt de schouwburg het initiatief nu uit. Artiesten als Ed Struijlaart, Sjaak Bral, The Kilennys, Niels Houtepen, Martijn Kardol en Tim Akkerman hebben toegezegd te willen meedoen.
Verschillende andere theaters hebben zich bij het Theater Virus Festival aangesloten. Theater De Leest in het Brabantse Waalwijk doet mee, Het Kruispunt in Barendrecht, het ATLAS Theater in Emmen en Theater aan de Schie in Schiedam zetten vanaf vrijdag 10 april de voorstellingen online door. De programmeurs van de verschillende theaters zijn ook in gesprek met artiesten als René van Kooten en Alain Clark.
Theatergroep Piepschuim in een eerdere livestream van Goudse Schouwburg
Theatergroep Piepschuim in een eerdere livestream van Goudse Schouwburg © youtube.com/degoudseschouwburg

Gratis, maar doneren mag

Vrijdag treden zangeres Margriet Sjoerdsma, illusionist Niels Houtepen, singer-songwriter Pip Alblas, Hammondorganist Rob Mostert en cabaretier Martijn Kardol op. Alle artiesten spelen van huis uit, maar de presentatie wordt verzorgd vanuit de Goudse Schouwburg. Vanaf volgende week komt daar een medepresentator van een van de andere schouwburgen bij.
De optredens zijn gratis te bekijken, maar de schouwburg vraagt bezoekers van de stream wel een vrijwillige donatie. Dat geld gaat volledig naar de artiesten die optreden. Veel artiesten hebben het moeilijk omdat alle optredens zijn afgezegd.
De optredens zijn via deze link te zien.